De Toko Online

Een webpagina met verschillende soorten sambal.

De grote jongens: je hebt Toko Tjin, en je hebt Tjin's toko. Dat is niet hetzelfde (tjin betekent trouwens Chinees in het Maleis). En je hebt ook nog Amazing Oriental en De Online Toko.

Op alle vier vindt je ook andere dingen, ik bedoel van over de hele wereld. Erg interessant. Zie Mexico op de tweede foto.
Ik koop er altijd Mrs. H. S. Ball's peach chutney (heerlijk op Philadelphia of op ossenworst), Surinaamse pindakaas (iets pikant, kruidig, en zoetig) en Lingham's chili saus.

Laatste ontdekking: Zaolu, ook wel Superior pickle sauce. Spul uit Szechuan, waarin je met steranijs gekookt spul marineert om daarna koud te eten. Peultjes, tofu, garnalen... Verhaal komt nog.

Inkopen van vandaag.
Pearl River Bridge Mushroom Flavoured Soy Sauce. Over sojasaus met toevoegingen, vooral Japans spul, komt er binnenkort een post. Een ding ontbrak hier: Chinese mushroom soy. Vietnamese had ik al.
Flower Brand Sambal Tjampoer. Prachtig. Dat kocht ik van Conimex als ik met het schip in Amsterdam lag (daar onder Nemo). Niet ver ervandaan een supertje (nergens anders verkochten ze die mooie frisse sambal), waar ik dikwijls Majoor Bosshardt trof. "Ik laat dat zakje aardbeien maar open want anders denken ze misschien dat ik het als sperziebonen wil afrekenen." -"Ik denk dat dat wel zal meevallen mevrouw." Het verbaasde haar dat ik die lesbo bekenning van haar dapper vond.
Flower Brand Sambal knoflook. Ken ik niet of dat moet lang geleden zijn.
Lee Kum Kee Chilli Bean Sauce. Dat is Douban jiang, Toban djan, Szechuan tuinbonen-sambal. Voor in de voorraad.
Faja lobi Bami trafasie: met de volgende erbij een aanvulling aan een trafasie verhaal waar ik aan bezig ben.
Faja lobi Nasi trafasie.
Lee Kum Kee Plum sauce. Erg lekker. Frisse knoflook-pruimen chutney. Was op.
Obento Yakitori saus. Hier heb je weer zo'n soja-saus met toevoeging. Voor dat verhaal.
Faja lobi Zuurgoed trafasie. Surinaams zuurgoed, altijd erg lekker.
Tuana Kentjoer wortel gesneden. Voorraad.
Maussi Saoto mix. Al lang niet meer geproefd.

Een webpagina met verschillende categoriƫn Mexicaanse producten.