Decolleté

Loek vertelt

Een foto van Janneke Vreugdeloos in haar keuken, met een decolleté.

Edwin Winkels was ooit journalist, en afgelopen zomer hoorde ik hem via de radio één uur lang praten over zijn woonplaats Barcelona.

Met de journalistiek is hij gestopt. Hij schrijft nu boeken, en heeft als weduwnaar de zorg voor zijn grote kinderen. Hij woont in een oud huis waarvan vooral de keuken een opknapbeurt nodig heeft.

Laat hij nou ooit bij DWDD kort in gesprek zijn geweest met Janneke Vreugdenhil. Terug in Barcelona, een tijdje later, kreeg hij een mailtje van Janneke, waarin ze naar het adres van een door hem geadviseerd restaurant vroeg.

Lang verhaal kort: Janneke reisde, met haar decolleté en het adres van het restaurant, af naar Barcelona, ze ontmoetten elkaar in die zaak en ze raakten niet meer uitgepraat.

"Ik bood aan haar gezelschap te houden. We kwamen in een restaurant terecht waar twee oude vissers een bakje met zes visgraatjes bestelden. Gewoon, zes graatjes. Het bleken graatjes van de ansjovis te zijn, even door de bloem gehaald en en daarna de frituur in. Wij bestelden het ook. Een paar visgraatjes, dat was het begin van onze liefde."

Hij bleef maar praten; de interviewster moest hem herhaaldelijk onderbreken.

Janneke en hij hebben ondertussen hevig verkering, en iedereen blij. Alles krijgt een beurt, ook de keuken.

Dag, Loek