3 oktober 2021
Biet met ei
Soms maak je klassieke simpele dingen, en het word helemaal niks en kán ook niks worden.
Uit een oud Frans kookboek een soufflé van aubergine-puree met ei. Dat is geen mooie combinatie, en het ziet er ook lelijk grauw uit. Of uien-crème. Uien lang stoven, rijst erbij en volle melk, weer uren stoven. Veel werk en drie keer niks.
Maar soms is het fantastisch. Uit het Frans georiënteerde Grootmoeders Kookboek biet met ei. Ik maakte het wat mooier.
Saus: boter ui knoflook peterselie bloem melk Worcester. Dikke schijven gekookte biet er 10 minuten in sudderen. Saus op goede dikte houden met wat kippenbouillon en/of witte wijn. Gehalveerde hard gekookte eieren erin warmen (snijvlak boven en saus steeds erover scheppen).
Ik at er pasta bij, maar kriel leek me mooier achteraf.