Eekhoorntjesbrood
Dit zijn Funghi porcini, een klein compact soort eekhoorntjesbrood. Meestal gehalveerd aangeboden, om ze op wormen te kunnen controleren.
Spekjes (geen rookspek) langzaam uitbakken in ietsje olijfolie. Heel grote pan om de paddo's nog beter te kunnen wokken dan in de wok. Sjalot, knoflook en peterselie meebakken op half hoog vuur. Op hoog vuur woest omscheppend die funghi bakken. Peper en zout.
Pépin geeft een vergelijkbaar recept in zijn autobiografie The Apprentice. Hij blancheert het vlees, geen sjalot maar lente-ui en bieslook, en hij doet er tijm bij.
Als er Cèpes op de markt zijn dan zijn dat minder compacte funghi (op dezelfde manier bereiden), erg dik-stelige (gehalveerd kort bakken en dan bijvoorbeeld gratineren) of lang-stelige.
Met die laatste kan je iets moois maken. De hoeden in stukjes opgebakken in een omelet of zo, maar daar gaat het niet om.
Schijfjes van de stelen rauw in een salade eten, die is aangemaakt met noten-olie en goede witte balsamico.