Drank
Traité de la Cuisine Familiale geeft een recept voor likeur en een recept voor Eau, water, eau-de-vie.
Dat water eerst.
Goed rijpe kweeperen snijden, pletten in een grote vijzel, en ze 48 uur laten staan, net met water bedekt.
Afgieten, uitpersen, en de vloeistof aanvullen met een gelijke hoeveelheid vruchten-brandewijn en 300 g suiker per liter van het totaal.
Kaneel, kruidnagel, twee maanden.
Zeven, flessen.
Likeur.
Die likeur maak je als je een flinke hoeveelheid kweeperen moet schillen voor een andere bereiding. Veeg de kweeperen goed schoon, schil ze en doe de schillen in goede eau-de-vie. Ik zou zeggen neem eenvoudige Marc of Nederlandse brandewijn (geen inmaakbrandewijn). Laat zes weken staan. Breng per fles eau-de-vie een halve liter water met 350 g suiker aan de kook. Vijf minuten laten koken, en laten afkoelen. Voeg de gezeefde eau-de-vie toe.