Le Bec-Fin Recipes
Ik heb het boek niet besproken onder Kookboeken » Bibliografieën omdat ik het, zoals ik erin schreef zie ik nu, een boek voor de Bühne vind. Kijk ons eens! Zie ook dat Franse haantje Georges Perrier hierboven. Hij exploiteerde in Philadelphia een Frans restaurant, Le Bec Fin, de fijnproever.
Dit boek valt, net als het volgende, in de categorie Culinair Gezeur. "Neem een halve Europese zaadloze komkommer." "Gebruik een roestvrij stalen mes om de artisjok te snijden." "Gebruik voor de puree gele Finse aardappelen."
"Bij dit gerecht raad ik als wijn aan..." en dan volgen ingewikkelde namen van wijnen waar nog nooit iemand van heeft gehoord, of van dure wijnen met matige recensies zoals Prince Poniatowski Vouvray Clos Baudoin. Of volgen verkeerd geschreven wijn-namen; Egly-Orlet champagne rosé. Ouriet, ja. Of hij raadt in 1997 een Château Margaux 1953 aan, gevolgd door de dwaze opmerking "of een Pichon-Lalande 1982".
Het enige verstandige in het hele boek is dat als je nou per se sesam-olie wilt gebruiken bij Pieterman met champignons in vis-fumet met mosselvocht gepocheerd, en dan ook nog twee eetlepels, dat je dan beter -milder smakende- Japanse sesam-olie kan gebruiken.