Culinaire werken: Goed eten?

Een gedekte tafel, kinderen eromheen, een surrealistische entourage, groot vuur op de achtergrond...

Goed Eten
Ondertitel Filosofie van Voeding en Landbouw
Michiel Korthals

Waw...

Achterflap: "bevordering van voedselvaardigheden en een eerlijkere verdeling van aandacht voor voedingsstijlen"...

Ik liep door de inhoudsopgave.
"Waarom verdient de kloof tussen productie en consumptie filosofische aandacht?"
"Wat kunnen dieren en mensen voor elkaar betekenen?"
"Emoties, waarheden en betekenissen rond koeien"
"Goede smaak is onmisbaar voor een goed leven en niet elitair" (tsja, als meer dan 98% van de Nederlanders géén goede smaak heeft, dan lijkt me goede smaak toch wel degelijk erg elitair...)
"Eten, kwetsbaarheid en geluk"

Dat laatste hoofdstuk sloeg ik open. Nou, wie zich daar doorheen kan worstelen zonder dat ie daarna gillend en krijsend oude vrouwtjes of kleine hondjes of zo gaat doodslaan...

(Als dat níet door de Volkskrant is gesubsidieerd dan vreet ik een bezem...)