Kookboeken: Alles voor op de Boterham

De voorkant van het boek, met daarop een pot jam van blauwe bessen waaruit een lepel genomen wordt, met blauwe bessen eromheen. De naam van de auteur is Zippora Wiese.

Dat er een Nederlands kookboek verschijnt wat niet van voor tot achter impotent makend gelul is, dat is een zeldzaamheid. Maar ik vond er een. Niet dat het nou zo'n juweel is, maar slecht is anders.
Ik ging de boekenkast langs, op zoek naar een recent Nederlands culinair werk, wat niet slecht is, om tegelijkertijd met dit boek te kunnen bespreken. Niks gevonden in twee enorme en propvolle boekenkasten. Maar ja, dit boek is Bels...

Een prima idee.
Honing, jam, kaas...
Jam: aardbeien, meloen, cactusvrucht, limoen, Kaapse bes, granaatappel, bramen, ananas, kersen, rozenbloesem, bessen et cetera enzovoorts.

Soms wat vergezocht, maar dat heb je altijd met die thema-boeken dit toch vol moeten. Aangemaakte salades op je boterham in plaats van met stokbrood ernaast, pesto op je brood (steek er dan een plak Mozzarella tussen), hummus op je boterham, mosterd, kruidenboter...

Lavendelhoning maken? Koop gewoon echte wilde.
Hummus met kikkererwten uit blik, dat kan niet.
"Pectinepoeder": geleisuiker.
Limoencurd: ik maak regelmatig lemoncurd. Dit ga ik maken.
Eiersalade: juist geen kléine stukjes ei!
Dat smeerkaasrecept is flauwekul.
Pindakaas-recepten.
Kokosbrood-recepten.
Tig chocoladepasta-recepten.
Kruidenboters.
Mosterd maken: doe er kurkuma bij.

En ik zou geen 20 foto's van mezelf in mijn boek zetten.