Kookboeken: Boekenkast

Tegelpaneel met de tekst 'Drie generaties slagers'.

(Tegelpanelen van een slagerij in Metz.)

Een nieuwe boekenkast gekocht voor de boeken Klassieke Franse Keuken.

Ik had bijna vijf meter boeken daarvan, nu ruimte voor meer dan zeven meter. Ruimte dus tussen de verschillende afdelingen, dus geen enorm geschuif meer als er ergens iets tussen moet.

Plank naslagwerken, plank grote mannen, plank grote vrouwen, plank Courtine, plank boeken voor professionals, plank algemeen, plank regionaal.

Tegelpaneel met diverse runder-rassen.

Meteen maar een forse zwik boeken gekocht.

Twee mooie dingen over aanverwante keukens: The Basque Kitchen en Cocina Catalana, de Catalaanse keuken.

Algemeen spul: Connaitre la Cuisine du Sud-Ouest, de keuken van het Zuid-Westen leren kennen; Salades d'Été, zomer-salades; Les Mousses Salées et Sucrées, hartige en zoete mousses; Terrines salées sucrées, hartige en zoete terrines; 30 Recettes de Cakes Salés, 30 recepten voor hartige cakes (daar had ik al een artikel over klaarliggen, over cake met spekjes en zo); Clafoutis (dat soort boeken daar moet je mee oppassen, want dat zijn dikwijls van die dit-en-dat erbij verzin boeken); Gastronomie Bourguignonne Côte d'Or Nièvre Saône-et-Loire Yonne; The Cooking of South West France (nog een!); Cuisine du Terroir, de lokale keuken; La Salade au Lard en Ardenne et Ailleurs, salades met spek uit de Ardennen en elders; La Cuisine Juive d'Afrique du Nord, de joodse keuken van Noord-Afrika.

En ja! Vijf delen uit de serie Encyclopédie de la Cuisine Régionale die ik nog niet had.
Bretonne; Flandres, Artois-Picardie; Languedoc; Aquitaine (nóg een Zuid-West waarvan ik nog niets had vreemd genoeg); Lorraine.

Tegelpaneel met afbeeldingen van eenden, varkens en broden.