Kletsmajoren: Noma

Dirkjan gaat naar een cursus 'Koken met kip'. De cursus wordt gegeven door een kip.

Hitske Verspillen over Noma, "Het beste restaurant ter wereld". Geen woord natuurlijk over wie dat bepaalt of hoe dat wordt bepaald, te bescheten om dat er bij te zetten. Maar ja, dat is ook moeilijk natuurlijk, want dat is allemaal marketing-shit.
Trouwens kwaken over het beste restaurant zonder een doelgroep te noemen is niks meer dan lulpraat.

"Geconcentreerd uiting geven aan de unieke eigenschappen van een specifieke plek en moment", bent u er nog?

"Mensen vliegen vanuit de hele wereld naar Kopenhagen om er te eten (een menu zonder wijn kost € 375,-)". Nou ken ik toevallig drie mensen die er hebben gegeten. 1: "Aanstellerige flauwekul". 2: "Weggegooid geld". 3: "Niet te vreten".

"...de smaak van miso, klaverzuring en bloemige olie". "...met wel 15 verschillende wilde, licht bittere nazomerplantjes". "...rendiermos gedoopt in chocolade". "...bijenlarven en mieren (ze smaken naar citroengras)". "...het grof aardewerk, ongestreken linnen, eten van een steen".

Ken u ff uw broek late zakke en voorover gaan staan?

(In Het herenkookboek van Keldermuis, een lulboek eerste klas, wordt Noma op pagina 15 afgekraakt, en op pagina 36 de hemel in geprezen.)

Dirkjan heeft een diepvries-pizza gekocht. Hij leest dat die in de oven gebakken moet worden, dus loopt hij daarna te zeulen met een oven.