Kletsmajoor de Nep-Chinees

Een zeug met een biggetje, wat op de neus van die zeug slaapt.

Pay-Uun Hiu

Die schrijft in De Volkskeuken, dus dan weet je het wel.

"Sobanoedels zijn boekweitnoedels". Als je minder dan 10% boekweit voldoende vindt om ze boekweinoedels te noemen, dan wel ja.

Die kookt met kumquat en weet niet dat je die ook gewoon kunt eten en met schil en al ook nog.

Artikel over een "Vegaklassieker". En wat is die vegaklassieker? Vegan braadwurstcassoulet. Ga op de plee staan kakelen Godverdomme.

Een Chinees veganistisch spruitjesrecept, kan het zwakzinniger. "Bakplaatboerenkool"...

Die nepchinees doet de administratie en zo van De Volkskeuken. Slecht. Twee dagen achter elkaar spinazie, dat soort dingen.

Over een boek waarin Boer Jonnie "zich uitleeft met kipstuckjes en gehacktballetjes" (je wordt al misselijk als je het leest alleen al): dat het wel handig zou zijn als er bij gestaan had wat vegetarisch is en wat veganistrisch. Alsof zo'n vagoteriër zelf de ingrediënten-lijst niet kan lezen.

"Sambal djeroek poeroet": dat heet gewoon Sambal djeroek, afgezien van het feit dat het nergens te vinden is en afgezien van het feit dat het niks anders is dan Sambal oelek met citroensap erdoor.

Definitie van soul food. "Voedsel dat reizigers, migranten, families en vrienden overal ter wereld samenbrengt". Laat je nakijken, ckip zonder ckop.

Stuk van haar over de twee kookboekenprijzen; vol foute data en zo.

"Marouska Metz laat zien hoe een kok ook de blik bevredigt".

Dat je soep op brede platte borden moet opdienen. "Dan koelt hij sneller af".

Dat je aan een taart moet kunnen zien wat erin zit.

"Een plak geroosterde kool is een grappige referentie aan vlees".

Dat je een pizza niet hoog moet opbouwen (goh!).

"Als je vruchtenijs maakt moet je het serveren in de schillen van de vruchten".

Over helder en troebel sap. "Sappelsap", God kolere...

Een bouillon recept, vegetarisch, waarvan je enkel en alleen kan zeggen Wat heeft dit in 's Heerennaam met bouillon te maken?

"mungbonenmie, glasnoedels". Dat heet laksa dus. "Noedelsalade met pindadressing". Foto van laksa met een drol erop.

Tamme kastanjes die snijdt ze in vieren en wokt ze. Kan het debieler...

"Bak het in een paellapan of in een wok". Huhh???

Pompoenrisotto. Die gebruikt dan kerrie én curcuma. En een hele theelepel venkelzaad. Die moet een dubbel kunstgebit hebben.

In 35 à 40 koekjes 35 gram kaneel...

"Nürnberger Eliseleebkuchen". Dat heet Nürnberger Lebkuchen, of Elisen Lebkuchen. "Hirschhornsalz (ammonium bicarbonaat)". Dat heet vlugzout. Geen amandelen maar hazelnoten. Geen venkelzaad maar kardamom en steranijs. Vertel mij hoe je Lebkuchen maakt.

"Waarom zou je slowcooken als het ook snel kan?" De suffe vegetarische doos heeft nog nooit van stoven gehoord.

"Jackfruit is te koop bij de toko; neem jonge jackfruit op zout water". Dat heet daar Nangka muda.

Chinees roerei in de wok. Dat doe je met olie door het ei, ja! En die doet er Godbetert ook nog Aromat door...

"maistortilla's vanwege de Spaanse roots". Kan het dommer.

"Het idee is een betere wereld te maken door de laatste twee weken van april zoveel mogelijk veganistische taarten te bakken". Kan je nog kwaken kwaak dan mee.

Paella dan in de oven maken. Dat heet Arros al forn en dat is heel wat anders. En niet op 150° maar minstens op 180° want er moet een korst onder komen.

Stukje over Trompettes de la mort. Dat heet niet "hoorn-van-overvloed" maar "hoorntjes van overvloed". Dat heet niet "doodstrompet" maar "doodsklaroen". Dat spoel je niet, dat blaas je schoon met lichte perslucht. En hoe kan je in Godsnaam zo'n piepklein trechtertje "droogdeppen" van binnen?

's Morgens een bakplaat-gerecht maken en dan "'s avonds na het werk in de oven zetten". Alsof je daar 's morgens tijd voor hebt als je naar je werk moet... Wat zijn die veganisten toch altijd van die van de pot gerukte warhoofden...

"Ik maak zevenkruiden-pannekoeken, vrij naar een Iraanse stoofschotel" Hoe hou je het allemaal voor mogelijk...

Een vriendin mag niets uit de uienfamilie maar is niet vego, de Nepchinees wel (ondertusen zelfs veganistisch). Hoe moet daarvoor worden gekookt? Geen nood! Ze wendt zich tot "de ideale EAT-relatie (Eating Apart Together)". Ze maakt een ovenschotel, verdeelt die over twee bakjes, en doet op de ene geraspte Parmezaan en op die van haar "geraspte vegan-kaas op basis van zelmeel en kokosolie".
Magistraal! GE-NI-AAL!!

"Veganistische madeleines, tussendoortje"
Je vraagt je af wáár tussendoor met die vaginistische madeleines...

"Voor de veganistische versie vervang ik melk en eierdooier door gembersiroop". Waar is die ontsnapt?

Een ovenschotel zuurkoolstamp met rookworst erop.