Kletsmajoor Nel Kletserkwaken

Nell Westerlaken aka Kletserkwaken. Volkskrant natuurlijk weer. We moeten leren over wat we eten, als kop boven een pagina met enkel opgeheven vingertjes, maar "zonder opgeheven vingertje". Zodra je leest "zonder opgeheven vingertje" dan ruik je de Volkskrant al van verre aankomen.

Over Het Smaakpark in Ede. De eigenaar is "food-designer van huis uit". Over een lulvak gesproken.
Zie de foto. Minstens 12 man in de keuken (gesubsidiëerd!) en zonder petje op.
"broedplaats voor duurzaam eten", "met een foudcourt", "een foodlab", "een eetbare tuin": lullen over duurzaam kunnen ze bij de Volkskrant als de beste.

Wichtigmacherige praat over "de koji-burger van koji-schimmels", en niet weten dat Quorn precies hetzelfde is. Een "droge worst op basis van gefermenteerde rogge".
"waterkefir is de basis van mocktails". Huisgemaakte tamari, tofu, pickles en mosterd. Dat je in april beter een sinaasappel uit Marokko kunt eten dan een appel uit Nederland want die "heeft de hele winter in een energieverslindende koelcel gelegen". Wat raar dat die appel toch zo goedkoop is, en die sinaasappel, is die met de fiets gekomen? "Wat er op het bord ligt moet voor minstens 80% seizoensgebonden zijn, vegetarische en lokaal". "kiwi's uit eigen kas". Kiwi is winterhard, ja! "tonic van rabarberwortel". "risotto van emmertarwe".

Enfin, zo gaat het maar door, en naar goed Nederlands gebruik niet één woord over hoe het smaakt.
Uhh, de oesterzwam-shoarma is "zo lekker dat je bijna vegetariër wordt". Geachte mevrouw Kletserkwaken; dit is lekker klaargemaakte oesterzwam ongetwijfeld, maar "oesterzwam-shoarma" suggereert wat hogers, suggereert iets wat het niet is.

Een foto van de keuken van het restaurant, met 12 koks.