Kletsmajoor Klaas Kasma

Mail
"Dag mijnheer Van Thiel, gefeliciteerd. Met afstand staat u op nummer 1 van mijn lijst van mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Gaat u alstublieft door met uw verhalen. Ook ik moet af en toe heel hard lachen om uw nergens op slaande kritieken op culischrijvers. Vermakelijk. Maar natuurlijk ook niet meer dan dat. Vriendelijke groet Klaas Kasma. Ex eigenaar van restaurant Piet Paaltjens en mede beheerder een website in het rijtje van uw favoriete links."
Gut

1] "nergens op slaande kritieken op culischrijvers". Dat moet je natuurlijk wel in het licht zien van de kritiek die ik geuit heb op deze zeurpiet naar aanleiding van zijn culinaire zeurverhalen in het Dagblad van het Noorden. Zie hieronder.

2] Kookenz
18 7 '20 Klaas Kasma, Dagblad van het Noorden, Zalm-tosti. "...zeker niet als de gerookte zalm in het tosti-ijzer ook nog gaar geworden is, en daardoor bremzout." Wat is dit voor gelul? Je kan prachtige dingen maken met gesauteerde gerookte zalm; zie Technieken ┬╗ Vis. Kasma maakt trouwens tosti gerookte zalm, serrano ham, augurk, mosterd, Goudse kaas. Kan het stompzinniger... (Uh, in Noord-Nederland altijd.)
16 6 '20 "Sumak is een Marokkaanse specerij" Turks, ja. Gaat ie bos-ui bakken en daarna bouillon erbij en die bouillon dan flink inkoken... Bosui-puree maken zeg maar.
13 10 '16 Geroosterde worteltjes. "Oranje wortels werden ontwikkeld als eerbetoon aan het koningshuis" Dat komt ervan als je in het noorden woont, dan krijg je dat soort waanidee├źn met dat vuile weer daar.

3] "Ex eigenaar van restaurant Piet Paaltjens". Ex faillissement ongetwijfeld.

4] "mede beheerder van een website in het rijtje van uw favoriete links". Zeker, zeker, maar niet vanwege deze stiekemerd maar vanwege de vrouw die het startte, Feikje Zijlstra. Waarvan de achterbakse kinkel zeer zorgvuldig de naam overal heeft weggehaald.

Een vieze ouwe man. Je moet er niet aan denken dat je iets moet eten wat deze overbejaarde ongewassen plofkip heeft bereid.

Een portret van Klaas Kasma.

Reactie van deze braaksliert: "Ik heb nu tijd en geld om mensen zoals u, die uit zijn om hardwerkende horeca mensen en schrijvers over horeca en voedsel onderuit te halen van repliek te kunne dienen. Daar ver weg in uw eigen veilige stulpje in de Bordeaux. Meestal trek ik me niets aan van onnozelaars als u. Mensen als u zijn niet de moeite waard. Maar onwaarheden als waarheid vertellen en dat van uw stukjes de rancune afdruipt, dat pik ik niet. Er komen nog een hoop reacties uw kant uit binnenkort. Van mij of van anderen die u door uw onnozelheid te kort doet."

Over rancune en onnozelheid gesproken...