Kletsmajoren: Boer Jonnie

Een anstellerig opgemaakt bord met allemaal sliertjes.

Telegraaf. "Dat was leuk om te doen" vertelt Margo Reuten. "Er zaten in de RAI 130 dames aan een leading ladies lunch." -"Wat heb je gemaakt? Een dildo?" roept Jonnie.

"Toen [zijn zoon] Jimmie net kon lopen op zijn klompjes stond hij weleens op de personeelstafel het eten van de koks weg te trappen en zo. Het was normaal dat hij daar rondliep."

Volkskrant. Ik wordt geciteerd. "Bij het bekijken van een filmpje met Jonnie Boer bijvoorbeeld, ik ­citeer: ‘dat nichterige uitpakken van die ham... Boer Jonnie: jaboego ham, ‘we werken er al 20 jaar mee’ maar we kunnen het nog niet eens uitspreken, de omhooggevallen turfsteker... Godgodgod wat een getrut weer... het orakel van Zwolle, Godsammekrake... en dan die Truus erachteraan met die zwarte kwal op dr schouder... en weer zo’n kwaakhoofd dat niet weet dat op dat Spaanse brood tomaat gaat die nog groen van binnen moet zijn...’ et cetera."
"Iemand wees me net op de prijs van het nieuwe Jonnie Boer zeezout: €3,89 voor 55 gram. Dat is dus omgerekend €70,73 per kilo".

Kookenz over Michelin-sterren. "Dat je bijvoordeeld boer Jonnie wat extra punten moet geven want 'daar gaan ze nu eenmaal massaal naar toe, de culinaire mongolen met teveel geld, vanwege dat augurkenschuim en zo'."
Over Noma: "Gang 6 Inktvis op een matje van bostakken. Daar kan die boer Jonnie nog veel van leren, met zijn augurkenschuim."
Kruidenmengsels van Boer Jonnie. Hij stelt ze allemaal zelf samen. Interview. "'Wat zit daar nou in, in die za'atar?' -'Al sla je me dood.'"

De boer zelf. "Eigenlijk maakt het niet uit hóe het op je bord ligt, maar wát er op je bord ligt". Goh!
"nooit meer dan drie smaken op een bord. Bij de roggevleugel op brandade van spekbokking en kooieend met bolletjes biet en appelpuree houdt Jonnie zich aan dat gebod".

Een met allerlei spetters dwaas opgemaakt bord.