Janneke Vreugdeloos

Janneke Vreugdeloos met een lepel op haar neus.

Enkele citaten en commentaren.

"Vreugdenhil wordt soms de Nederlandse Nigella Lawson genoemd." Ja! Dat is ook enorme shit!

Een enorm grote mond over groente, en dat je "een klein worteltje moet gaan uitvinden". De grootste mond van de wereld over groente op de krant, op de radio, op TV, maar Goddomme de ballen verstand...
Die "kleine worteltjes" die "uitgevonden moeten worden", die "balletjes uit een winterpeen gesneden" maar dan echte, die bestaan al eeuwen! Al eeuwen! Parijse worteltjes! Jumbo verkoopt uitstekende in de diepvries. Hou je het allemaal voor mogelijk, dat dat "culinaire icoon" dat niet weet? Maar wel een boek over groente schrijven. Kan het nog meer stupide?

"Van een druk gezin, waar alles draaide om het grote fornuis dat centraal in de open keuken stond, kwam ze terecht op een zolderkamer met een piepklein keukentje"
"Daarbij is ze ondertussen aan het solliciteren naar een nieuwe man door foto's in het boek waar je haar in bad ziet", kan het Godverdomme onsmakelijker... (Ja, Jonas Fluit in bad.) Trouwens: een badkuip op "een zolderkamer met een piepklein keukentje"?

"Comfort food gaat over eten zoals eten bedoeld is: om onszelf en de onzen te voeden, te verwarmen en te verwennen. Eten om het leven te vieren – ook als het eventjes tegenzit. In dit boek deelt culinair columnist en journalist Janneke Vreugdenhil haar allercomfortabelste recepten en onderzoekt ze al kokend de invloed van eten op onze emoties. Over de geur van versgebakken spek in de ochtend, soep als levenselixer, de troost van roeren in een pan risotto en het verband tussen chocolade en geluk."
Mag ik ff een teiltje?

"geraspte courgettes, ei, melk, meel, dille, mint en citroenrasp". Die vreugdeloze rammenas die het verschil tussen meel en bloem niet kent. Maar wel op de buis luidkeels kraaien...

"Flageoletten". Flageolets, ja. "Canellini zijn bij [in, ja] delicatessenzaken te koop". Bonduelle canellini in elke super.

Johannes van Damp met dezelfde lepel op zijn neus.