Jammie Olivier

Een bordje aan de muur in een café in een Gronings dorp. Tekst: Contant betalen.

In de Volkskrant een interview met Jammie Olivier. Foto erbij. Vroeger had ie een proletenkop, tegenwoordig lijkt ie meer op een louche handelaar in tweedehands auto's.

"Ik bak verse hele rode pepers in veel olijfolie [...] De truc is de pepers heel te houden". Blabla.

Hij eet graag bij Chez Panisse, en bij het River Café. De twee meest omhoog gevallen shittenten die ik ken. En die Waters van Panisse is "zonder twijfel een van de invloedrijkste chefs ter wereld". Gekwaak.
Haar boek De Kunst van Simpel Koken "komt voor uit de overtuiging dat koken met goede producten een revolutionaire daad kan zijn, die de wereld kan veranderen". Ken je nog lulle lul dan mee.

Het verhaal eindigt met een bespiegeling over de boxershorts die hij draagt. Ja, dát interesseert de Volkskrant lezer, verdomd als het niet waar is. Dát wel.

Een dikkig meisje lepelt een pot Nutella leeg, naast haar enorm vette moeder.