Kletsmajoren: Godsammekrake!

De nieuwe Johannes van Damp is opgestaan!

"Na bijna een jaar keert restaurantrecensie Proefwerk terug in PS van de Week. Het vertrouwde recept, maar met een nieuwe recensent: Mara Grimm (42). Zij neemt het stokje over van Gilles van der Loo. 'Toen ik twintig jaar geleden begon met schrijven over eten had ik maar één droom: de nieuwe Johannes van Dam worden.'"

Godsammekrake... De grootste culinaire drol van Nederland... De uit zijn bek stinkende manke culinaire oplichter... De stiekeme achterbakse jood (ik ben zelf jood dus ik kan het weten)(nou ja, ík ben geen valse nicht natuurlijk)...

Als je de nieuwe Johannes van Damp wil worden, zorg dan op de allereerste plaats dat je nul culinair verstand hebt!

De originele koeienkop van La vache qui rit.

"Tijdens mijn studie Nederlands heb ik zijn stukken tot in den treure geanalyseerd. Dat mijn eerste droom nu weer op mijn pad komt, vind ik fantastisch. De cirkel is rond."

Geanalyseerd woehahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!

Dat je die shit blijkbaar tot in den treure moet analyseren betekent enkel dat je een culinair minkukel bent, dus dat zit wel goed met dat nul culinair verstand.

Hoe je die kop moet uitsnijden.

"'In de voetsporen treden van je grote voorbeeld, geeft dat druk?' -'Nee, dat voel ik zo niet. Van Dam had een totaal eigen stijl. Hij was een schoolmeester.'"

Een totaal eigen stijl, dat kan je wel zeggen ja. "Stokvis is hetzelfde als klipvis". Vijf jaar later "Stokvis is niet precies hetzelfde als klipvis". Vijf jaar later "Stokvis is iets heel anders dan klipvis".

Nou ja, er is geen rotterdam dan Amsterdam, dus wat maakt het uit wat er in die omhoog gevallen zelf ingenomen shitkrant komt te staan.

En zie daar: een karikatuur van De Gaulle.

(Het leukste van die uitknipperij is nog dat het verzonnen is door een Parijse gevangene, en dat La Vache qui Rit direct daarop die koeiekop heeft veranderd.)