Kletsmajoren: Foodtube

"Choemoes of hummus is een Midden-Oosters smeersel op basis van kikkererwten en sesampasta. Het goedje is in Nederland al doorgedrongen tot de koelvers-schappen van de supermarkt en heeft zo de status van sandwich spread veroverd. Maar choemoes is er in veel kwaliteiten. Voor Jigal Krant, die met zijn (kook)boek TLV over de keuken van Tel Aviv in de prijzen viel, is er maar één choemoes-kwaliteit die ermee door kan: de beste. Je kunt het zelf maken zonder al te veel inspanning, zolang je maar wegblijft van kikkererwten uit een potje of blikje. Enfin, Jigal legt het je allemaal haarfijn uit."

Als je zo'n tekst leest, van Ronald Hoeben (Roland Hoepel), dat weet je al wat voor shit je te wachten staat. Zoek op Foodtube op choemoes (sandwich menu linksboven » zoekvenster).

Met een soeplepel, ik bedoel dus een tafelbestek-soeplepel, in een professionele keuken in een pan staan te roeren, en schuim afscheppen met een frietschep, kan het allemaal nóg klungeliger?
"Met een blender wordt de humus niks". Ik zou zeggen kom mijn hummus eens proeven.
"Het moet met de keukenmachine" waarop hij een foodprocessor tevoorschijn haalt.

Tsjongejongejonge...


Nog een aflevering.

"Is een hamburger van varkensvlees nog steeds een hamburger of moeten we spreken van een broodje warm vlees? Wat maakt het uit, als Emma de Thouars aan het fornuis staat. Uit haar kookboek Amazing Asia maakt ze de Chinese hamburger van mals buikspek en een reeks van Chinese smaakmakers, die in een zelfgemaakt broodje geparkeerd worden. Tamelijk onweerstaanbaar."

("Emma, blaas jij nou volgende week mij weer in míjn reet?" "-Tuurlijk Roland!")

Zoek op Foodtube op Chinese hamburger, als je wil weten hoe het wel moet. Waarom ze dit met stoofvlees gevuld opengesneden pitabroodje een "Chinese hambuhhhjjjguhhhjjjrrr" noemt mag Joost weten.

Praatte die vorige als een nicht, deze praat als een nichtah. "Varkesvlees gawe stoofuhhhhh... en het is echt waahhhnsinnig lekkuhhhjjjjrrr...
Dese saus is iets soutuhhhjjjrrrr..."

"Donkere sojasaus voeg je vooral toe voor de kleur", God wat een suffe doos. Maar wel dikke kookboeken schrijven. Hoe minder verstand ze hier in Nederland van koken hebben, hoe dikkere boeken ze schrijven. Dark soy gebruik je op tafel, Light soy in de keuken.

Een hele rij manneken Pis in een chocolaterie in Brussel.