Kletsmajoren: Food and Friends

Enkele van de genomineerde kookboeken.

Ik las dat een van de twee kookboek-van-het-jaar wedstrijden werd georganiseerd door Food and Friends. Als je die naam leest dan weet je al wat voor ontzagwekkende trutten en apelullen daarachter moeten zitten.

Je kon er op een genomineerd boek stemmen, en dan kreeg je Het Food and Friends Magazine, met "meer dan 60 recepten uit de beste kookboeken". Bedoeld is de 60+ kookboeken waarop je kan stemmen. U kunt het magazine downloaden op de kookboeken-downloadpagina van Uitgeverij ViesLekker hier (nieuw venster; mobiel: terug met pijltje). Zie een paar van die boeken op de foto's hier. Pas op dat je niet een week impotent bent of zo.

Je kan je op hun site (zie hier; nieuw venster) ook abonneren op de mailinglist. Eerste mailing: Koken met pompoen.

"Kommetje rendang" van pompoen, gemaakt met thaise (sic) curry-pasta; "We maken deze rendang regelmatig, omdat we zo verzot zijn op de smaak én kleur!"

Gevulde pompoen: "Dit recept is gebaseerd op een van Jamie’s oude favorieten".

Nog enkele genomineerde kookboeken.

"Pasta met pompoen, salie en shiitake; dat noemen we nog eens een heerlijke herfstpasta!"

"La-la-lasagne". "Kaas is wat minder gezond, maar de pompoen-lasagnebladen compenseren het weer (een beetje...)".

"Deze pompoencurry staat binnen 30 minuten op tafel. We moeten wel toegeven dat we het onszelf makkelijk hebben gemaakt door pompoenblokjes uit het koelschap te nemen."

Dit soort culinaire flikkerpraat, daarmee staat die site van voor tot achter bastensvol.

"Probeer ook eens deze overheerlijke herfstvariant met een zelfgemaakte bechamelsaus [goh!] voor als u eters krijgt".

Stiekeme vego's zijn het; vego's zonder het vego te noemen. Valse culinaire nichten. Intellectuele stumpers. En die kaas die "wat minder gezond" is, en heel af en toe een stukje gerookte zalm, dat zijn de excuus-negers.

(Zie de andere kookboek-van-het-jaar hier, met, jawel, alweer een nieuw venster. 10 boeken op de long list; wel wat serieuzer dan die 60+ van die culinaire poten en potten.)

(Zie hier de selectie van het AD.)

En nog eens wat genomineerde kookboeken.