Handboek Rond de Franse Keuken:
Elzasser wijn

Ik kocht wat bij Domaine Alsace.

De Riesling Vielles Vignes was goed, maar met Sankt Anna van Jumbo ben ik ook tevreden en die kost de helft.

De Muscat d'Alsace: ach, die doet enorm zijn best om niet zoet te zijn, maar het blijft zoemen op de achtergrond.

Van de Sylvaner ligt er nu een partijtje in de kelder. Heerlijk! "Droog én fruitig; alsof je een druif doorbijt" las ik ergens. Dit logenstraft het bekende verhaal dat die uit de Franken (Silvaner dan dus) altijd beter zijn.

Van Pinot noir hadden ze een biologische die ze nu niet meer verkopen. En terecht. En ze hadden er een die op eiken gelegd was. Dat moet je met zo'n wijn niet doen, ik bedoel: niet met Elzasser Pinot noir, niet met rode wijn uit een witte wijn-land. Maar van de Pinot Noir Cuvée Tradition ligt nu ook een partijtje in de kelder. Heerlijk!

Verder was er Tokay d'Alsace en Gewurztraminer. Die Tokay kende ik niet, maar dat bleek Pinot gris te zijn. Die Gewurztraminer is lekker om een ietsje zoetzure saus mee te maken, bijvoorbeeld bij struisvogel-biefstuk.