Vrouwen

Radio 4

"Carine Lacor (De Muziekfabriek, AvroTros) vertelt hoe nauw voetbal en klassieke muziek met elkaar zijn verweven!"

En dan volgt weer Margriet Vroomans, de nationale kakelkut.

Over vrouwen

Tucholsky over vrouwen: "Das mann die nicht alle, alle haben kann."

Kousbroek over vrouwen: "Ik wil ze allemaal! Allemaal!"

Famke

Famke Louise.

Ik zal even uitleggen hoe je dat doet, zo'n kop hebbe en zo'n kop houwe.

Je moet A een nijlpaard-oppasser van Artis omkopen. Hoe dat gaat kan ik hier niet vertellen want er zijn jong volwassenen bij en het gaat met pijpen met botoxlippen.

B Je moet je kop wekelijks tien minuten in de reet van Bennie steken, de oude leider van de nijlpaarden, een paar uur nadat die een vette hap heeft gehad (snorkel gebruiken).

Succes gegarandeerd!

(P schreef dat de moeder van Famke nog tien keer erger is. Ik antwoordde dat je dat kan verwachten van iemand die Kotser heet.)

(En nu we het er toch over hebben: de vrouw van die Omtzicht heet trouwens Kots. Precies wat ik van die Omtzicht krijg.)

Fokke en Sukke hadden nog nooit van Famke Louise gehoord.

Nog vier

Begint u ook zo'n hekel te krijgen aan die sexloze Siegfried Knaag? En aan die oerwoudkop van die Sylvana Simpsons (die doet het met Kwakwasie trouwens)? Of aan die Femke Lispelsma? Of aan die gravin of wat is het met die synthetische kop met die stripfiguur wenkbrouwen?

Zo kan het ook

Onde Upon a Time in the West

"You can lay me on the table. No womanever died of that."

Scène uit de film Once Upon a Time in the West.

Een sjieke kletsmajoor

Hendrikje Crebolder

Leeghoofd nummer zoveel

Directeur Development & media van het rijksmuseum, dan weet je het wel. In de Volkskrant.

"Deze canvastas [niks "canvas"; katoen ja; canvas is hennep] is van het Rijksmuseum. Ik gebruik hem overal voor. Ook mijn dochters gaan ermee aan de haal; dat vind ik heel bijzonder want welke moeder kan nou zeggen dat haar kinderen haar werktas gebruiken?"

"Vroeger droeg ik vaak een grote leren schoudertas van Balenciaga. Nu gebruiken mijn kinderen die soms als schooltas." Hoor mij eens gewoon zijn.

"Dit katoenen unisex broekpak is van het Nederlandse merk Bonne Suits. Het pak kan ik aan naar elke gelegenheid, van een bezoekje aan de hortus tot een werkevenement 's avonds."

"Kleding moet vooral mooi zijn. Of iets comfortabel zit vind ik minder belangrijk. Zo heb ik een rok met knoopjes die op de fiets allemaal openspringen. Heel onhandig, maar wel een mooie rok."

Voor mij gaat die hoog scoren in de verkiezing van de grootste doos van Nederland.