Vrouwen

Famke

Famke Louise.

Ik zal even uitleggen hoe je dat doet, zo'n kop hebbe en zo'n kop houwe.

Je moet A een nijlpaard-oppasser van Artis omkopen. Hoe dat gaat kan ik hier niet vertellen want er zijn jong volwassenen bij en het gaat met pijpen met botoxlippen.

B Je moet je kop wekelijks tien minuten in de reet van Bennie steken, de oude leider van de nijlpaarden, een paar uur nadat die een vette hap heeft gehad (snorkel gebruiken).

Succes gegarandeerd!

(P schreef dat de moeder van Famke nog tien keer erger is. Ik antwoordde dat je dat kan verwachten van iemand die Kotser heet.)

O! Aanvulling!
Ze is zwanger want ze wil "een kind genderneutraal opvoeden", God Gristus...
Misschien moet ze trouwens maar eens contact opnemen met die andere onnozele virus-ontkenner Doutzen Kroes, over hoe je kinderen moet krijgen maar geen hangtieten daarna.

Cartoon: Fokke en Sukke hadden nog nooit van Famke Louise gehoord.

Formule 1

Davina Michelle zingt het Wilhelmus.

Op de Formule 1 werd het Wilhelmus gezongen door Davina Michelle. Goddomme wat kan die schmieren! "Wilhelmus van Nassauwe / Ben ik een grote trut". Flikkerde ook nog van het podium af.

De bokalen worden normaal door vier verschillende bobo's uitgerijkt. Nu moesten we vier keer tegen de reet van Charlene Heineken aankijken.

(Teun van de Keuken in de Volkskrant: "Een feestje voor de rijken". Waar hebben ze die aanstellerige azijnpisser opgedoken?)

J. T.

J. T. (90) was bij het Kruidvat voor Glassex. Herinnerde zich niet meer hoe het heet toen ze ernaar moest vragen, omdat ze het niet kon vinden. "Uhh, o ja ik weet het alweer! Venstersex."

De Nederlandse hockey-vrouwen...

In de tachtiger jaren heb ik daar wel eens voor gekookt. Die woonden in Utrecht in een statig pand aan de Maliesingel, eigendom van Brookman, van de Centrumpartij.

Allemaal potten. Kwamen er aspirantjes solliciteren. Deur op slot!

Lamstong met gedroogde abrikozen en kerrie heb ik ooit voor ze gemaakt.

Nog vier

Begint u ook zo'n hekel te krijgen aan die sexloze Siegfried Knaag? En aan die oerwoudkop van die Sylvana Simpsons (die doet het met Kwakwasie trouwens)? Of aan die Femke Lispelsma? Of aan die gravin of wat is het met die synthetische kop met die stripfiguur wenkbrouwen?

Knaag: "De talleban", "Ik reis naar Katter", "Ik was in Naaiger".
De gezwollen aanstellerigheid...
(Kees van Kooten maakte een anagram. Ik dis graag. Hahahahaha!)

Over vrouwen

Tucholsky over vrouwen: "Das mann die nicht alle, alle haben kann."

Kousbroek over vrouwen: "Ik wil ze allemaal! Allemaal!"

Radio 4

"Carine Lacor (De Muziekfabriek, AvroTros) vertelt hoe nauw voetbal en klassieke muziek met elkaar zijn verweven!"

En dan volgt weer Margriet Vroomans, onze nationale kakelkut. Die lult met gemak aan een stuk door 20 minuten lang, ratel! ratel!, over zaken waarvan ze nul verstand heeft. Politiek, vaccins, kunst in de openbare ruimte, cryptogrammen, een nieuw kookboek van Yvet Retteketet... Over van alles en nog wat, zolang het maar helemaal niks met klassieke muziek te maken heeft.

Rijneveld

Een portret van haar met glimmende vlekken op haar gezicht.

Zij glimt van trots!

Dat koketteren met "jongetje" is al zo oud als Mozes, maar het moet wel subtiel blijven. Overdrijf je het ("wil voortaan aangesproken worden voornaamwoorden 'hij' en 'hem'") dan maak je jezelf belachelijk. En ze kán zich al zo enorm aanstellen...

Rivkah op het Veld

Rivkah op het Veld rijzen de haren te berge.

NOS Sport.

Johan Derksen had net z'n broek laten zakken...

Van Royen

Cartoon: Fokke en Sukke gingen naar het litterair museum om de pen van Reve te zien. Maar ze zagen de kut van Heleen.

Heleen van Rooyen in het AD: "Vandaag wordt ik gevaccineerd. We zitten aan de keukentafel bij mijn dochter. Haar twee beste vriendinnen zijn er ook. Ik ken ze vanaf de basisschool. Voor me ligt een formulier. Ik moet een aantal vragen over mijn gezondheid beantwoorden. Hoe ouder je wordt, des te ingewikkelder dit soort exarcities zijn. 'Hebt u wel eens een allergische reactie gehad?' Wat zal ik antwoorden? Ik kijk de kring rond. 'Het is geen open vraag mam', zegt Olivia. 'Het is ja of nee'. 'Nou kijk, ik heb weleens een erge allergische reactie in mijn gezicht gehad. Dat was toen ik wimperexttensions had laten zetten. Precies op de plekken waar ik fillers heb, daar zaten de zwellingen."

Je bent een aanstellerig wijf of je bent het niet.

Sjieke kletsmajoor

Hendrikje Crebolder

Leeghoofd nummer zoveel

Directeur Development & media van het rijksmuseum, dan weet je het wel. In de Volkskrant.

"Deze canvastas [niks canvas; katoen ja; canvas is hennep] is van het Rijksmuseum. Ik gebruik hem overal voor. Ook mijn dochters gaan ermee aan de haal; dat vind ik heel bijzonder want welke moeder kan nou zeggen dat haar kinderen haar werktas gebruiken?"

"Vroeger droeg ik vaak een grote leren schoudertas van Balenciaga. Nu gebruiken mijn kinderen die soms als schooltas." Hoor mij eens gewoon zijn.

"Dit katoenen unisex broekpak is van het Nederlandse merk Bonne Suits. Het pak kan ik aan naar elke gelegenheid, van een bezoekje aan de hortus tot een werkevenement 's avonds."

"Kleding moet vooral mooi zijn. Of iets comfortabel zit vind ik minder belangrijk. Zo heb ik een rok met knoopjes die op de fiets allemaal openspringen. Heel onhandig, maar wel een mooie rok."

Voor mij gaat die hoog scoren in de verkiezing van de grootste doos van Nederland.

Twijfel

Ik kom er maar niet achter welke ik de leukste vind.

Connie Walmen of Connie Feren...

Zo kan het ook

Once Upon a Time in the West

"You can lay me on the table. No woman ever died of that."

Scène uit de film Once Upon a Time in the West.