Mannen

Alfredo

Willy -Roept u maar!- Alfredo las geen kranten en wist niet dat er een nieuwe minister-president was benoemd: De Quay.

Toen die naam hem werd toegeroepen, dichtte hij: "De kraai dat is een vogel / boven op het dak / daar voelt zich het beestje / het meest op zijn gemak". De hilariteit was groot. Alfredo, geïrriteerd: "Zit nou niet zo te schreeuwen / ik heb het wel gehoord / ik sta hier toch te zingen / op het opgegeven woord".

Na een toelichting van de begeleidende pianist, Dick Harris, dat de nieuwe premier De Quay bedoeld werd dichtte Alfredo verder "De Quay dat is een kerel / die niemand hier nog kent / maar toch wordt zo'n man / in dit land minister-president".

Cartoon Fokke en Sukke: Nee, de autobiografie van Trump ligt bij de fictie.

Baudet

* Homofoob
* Antisemiet
* Extreem rechts
* Complotdenker (Trump, corona)
* Vreemdelingenhaat

Je moet Goddomme een lijstje maken om het allemaal te kunnen onthouden.

En dat snorretje, tegenwoordig... Een Hitler-snorretje was te opvallend, dus dan maar een pooiersnorrteje.

Net zo'n afschuwlijk type als die Omtzicht.

(Ik zag Der Untergang, en ik moest steeds aan Baudet denken. Maar niet vanwege fascisme maar vanwege de types.)

Smurfen als Getuige van Jehova. Een heeft zijn broek verkeerd om aan zodat je niet van achteren een staart ziet maar van voren een behaard geslacht.

Blaauw

Op 21/12/20 Jan Blaauw overleden. Een belangrijk deel van zijn leven heeft hij, ook na zijn pensionering, besteed aan het oplossen van een moord op een Rotterdamse prostituee.

Ik heb meer dan 30 jaar als informant voor de Dienst Nationale Recherche Informatie gewerkt, en daarvoor moest ik "pas in de buurt komen wonen" nieuwe klant zijn om in Café Dikke Miet in Aarle-Rixtel te gaan zitten luisteren. Aangaande valse tientjes uit België. Dat lukte. Dronken zigeuner van Kamp Bakel met peenhaar: "Ze hebbe nie in ut handschoenekasje gekieke".

Maar ik ving ook nog wat anders op. Bijvangst. "Dat is de dochter van die man die die hoer in Rotterdam heeft vermoord." Dikke Miet gaf een soort van therapie met handoplegging, en die vrouw was klant van haar. (De tent stond altijd vol bloemen, want Miet wilde geen geld maar "Gift mor un bluumke". Zie Dikke Miet en het soort volk wat er kwam hier; nieuw venster.)

Maar goed. Doorgegeven, tiepe werd geïdentificeerd, werd teruggebeld, Waw! Den Blauwe ook Waw! Maar ja, de volgende dag bleek niemand in al het enthousiasme eraan gedacht te hebben dat het al lang verjaard was...

Dirkjan laat voor het ophangen van de nieuwe scheurkalender Derks Kalender-bevestiging komen.

Depardieu

Ik zag Germinal met Gérard Depardieu, en eerder Vatel. Vatel is een aardige film, tegen Germinal heb ik bezwaren.

De werkelijkheid in de mijnen in de Borinage was veel erger dan in het boek, en in het boek is het veel erger dan in de film.

Wat wel aardig is: Depardieu (en anderen) gaan steeds in de tobbe, en het wordt uiterst zorgvuldig vermeden dat je de lul van Depardieu te zien krijgt. Van anderen zie je het wel. Dat moet zijn reden hebben. Nog afgezien van het feit dat als je in de mijnen werkt en honger lijdt, dat je dan geen vette pens hebt.

(Leuk! Zoek op Depardieu charlie hebdo en ga naar Afbeeldingen.)

De Groninger coffeeshop 'De Vliegende Hollander'. Ernaast gephotoshopt café 'De Neerstortende Belg'.

Mient Jan Faber

Ik had een vluchtige relatie met een vrouw, die vertelde dat ze ooit een relatie met Faber had. Een SM relatie. Ik zeg "Was hij de M mag ik aannemen?" -"Nee nee!"

Fresen

Ruimtecapsule-haar!

Anti-Sylvana Simpsons haar!

Ron Fresen met een ruimte-capsule achtige haardos.

Grunberg

Een maandje in Nederland, Volkskrant, merk ik toch wel dat ik die neus van Grunberg op de achterpagina gemist heb (tip voor de fotograaf die de foto maakte waaruit het is gephotoshopt: een 85 mm lens gebruiken).

(Oude man komt bij de dokter, dat ie zo'n last van zijn neus heeft. "Hebt u dat eerder gehad?" -"Nee dokter, of wacht, ja, jawel." "Wanneer was dat?" -"In 40 45 dokter.")

Een getekend portret van Grunberg in de Volkskrant.

Rudie Kagie

Die is hoofdredacteur van Argus. Ik stuurde hem wat bestanden in een zip. "Wat is dit voor soort bestand? Ik kan het niet openen."

Kapitein

Ik kook op een schip, de kapitein verslikt zich bijna in een laurierblaadje wat nog in de soep zit, ik zeg "Ooit is een kapitein er bijna in gestikt, ik weet niet meer wie dat was". Kijkt ie me vuil aan en zegt "Dat was ik."

Het hoofd van Kim Jong Un wordt steeds boller.

Kent u

de Three Women?

Wim Kan, Wim Ibo en Wim Sonneveld!

Kousbroek

Als je Indonesië goed kent dan weet je wat dat betekent, wat die taxi-chauffeur roept: "Hotperdom klossak!", Godverdomme klootzak!

In 40 Jaar Cursiefjes, een verzameling stukjes van mr. E. Elias, een in memoriam geschreven door Bomans (en ook een door Carmiggelt), Notities bij een heer. Staand op de joodse begraafplaats in Wassenaar merkt hij op dat hij niet aan het Hebreeuws kan wennen. "Het klinkt alsof je iemand met pantoffels over de vloer van een slaapkamer hoort schuiffelen." Dat is effe wel wat anders dan wat Kousbroek daarover schreef. Kousbroek vindt Hebreeuws klinken als "vallende stokjes".

Ik bestelde ergens Een kuil om snikkend in te vallen. Wat later kreeg ik een kaartje. "Geachte heer Van Thiel. ...Een kuil om snikkend in te vallen... ligt voor u gereed."

Een beer die zijn poten voor zijn ogen slaat.

Lawrence of Arabia

Hij eet bij de bedoeienen, of hoe schrijf je dat, met zijn linker hand.

Volgens mij was die O'Toole een homo trouwens, en dat denk ik niet omdat Lawrence verkracht wordt (niet in de film).

De film loopt ongelofelijk als een trein, ongelofelijk.

Restaurant De Kannibaal. In de etalage ligt het lichaam van een naakte blanke man, en een neger bekijkt het menu.

Oltmans

Ik bladerde wat door Den Vaderland Getrouwe. Al op pagina 16 merk je dat hij interessant gevonden wilde worden. Negen voetnoten, dit betekent zus, dat betekent dat, maar wel "Sukarno sprak de volgende zin met enige nadruk uit [volgt lof op Oltmans]. En daarop riep Bung Karno tweemaal door de microfoon..." zonder uit te leggen wat "Bung Karno" betekent. Broer Karno, tegenover Sukarno, goed-karno. Hij heet Karno, maar respectvol wordt dat Sukarno.

Omtzicht

Overspannen thuis, wil met rust gelaten worden, maar wel memo's van 76 pagina's rondsturen. 36 duizend woorden. Als er iemand in Nederland in de wieg gelegd is voor dictator dan is hij het wel.

Volkskrant: "Pieter Omtzigt is teruggekeerd in het hart van de landelijke politiek. Met een explosieve mix van dadendrang en twijfel zet hij rechtvaardigheid centraal en richt hij zich in eerste instantie op huisvesting en bestaanszekerheid." "Omdat hij bij zijn terugkeer zo door de pers werd belaagd zei hij niet in talkshows te verschijnen en geen kranteninterviews te doen." Een dag later schoof hij aan bij Nieuwsuur.

Iemand zei "Of ie vijf minuten z'n bek zou willen houwen dat zal wel teveel gevraagd zijn."

Een fles Kaapse Pracht, met op het etiket 'paapse kracht'.

Paardelul

Wie is de grootste paardelul van het moment?

Willem Engel. De Engel des Doods. Hier (nieuw venster) kan je aangifte tegen hem doen.

Ook bijna de meest vieze man van Nederland. Vlak na Johan Derksen.

Wibi

Wordt u ook zo kotsmisselijk van die hoortoestellen-zeikerd van SpekZevers? Van die piano-spelende slijmsliert?

(Wist u dat die met een Mickey Mouse-pop slaapt?)
(Met onzichtbare hoortoestellen.)

Wibi Soerjadi in de reclame-spot van Specsavers.