Mannen

Alfredo

Willy -Roept u maar!- Alfredo las geen kranten en wist niet dat er een nieuwe minister-president was benoemd: De Quay.

Toen die naam hem werd toegeroepen, dichtte hij: "De kraai dat is een vogel / boven op het dak / daar voelt zich het beestje / het meest op zijn gemak". De hilariteit was groot. Alfredo, geïrriteerd: "Zit nou niet zo te schreeuwen / ik heb het wel gehoord / ik sta hier toch te zingen / op het opgegeven woord".

Na een toelichting van de begeleidende pianist, Dick Harris, dat de nieuwe premier De Quay bedoeld werd dichtte Alfredo verder "De Quay dat is een kerel / die niemand hier nog kent / maar toch wordt zo'n man / in dit land minister-president".

Cartoon Fokke en Sukke: Nee, de autobiografie van Trump ligt bij de fictie.

Baudet

* Homofoob
* Antisemiet
* Extreem rechts
* Complotdenker (Trump, corona)
* Vreemdelingenhaat

Je moet Goddomme een lijstje maken om het allemaal te kunnen onthouden.

En dat snorretje, tegenwoordig... Een Hitler-snorretje was te opvallend, dus dan maar een pooiersnorrteje.

Net zo'n afschuwlijk type als die Omtzicht.

(Ik zag Der Untergang, en ik moest steeds aan Baudet denken. Maar niet vanwege fascisme maar vanwege de types.)

Smurfen als Getuige van Jehova. Een heeft zijn broek verkeerd om aan zodat je niet van achteren een staart ziet maar van voren een behaard geslacht.

Blaauw

Op 21/12/20 Jan Blaauw overleden. Een belangrijk deel van zijn leven heeft hij, ook na zijn pensionering, besteed aan het oplossen van een moord op een Rotterdamse prostituee.

Ik heb meer dan 30 jaar als informant voor de Dienst Nationale Recherche Informatie gewerkt, en daarvoor moest ik "pas in de buurt komen wonen" nieuwe klant zijn om in Café Dikke Miet in Aarle-Rixtel te gaan zitten luisteren. Aangaande valse tientjes uit België. Dat lukte. Dronken zigeuner van Kamp Bakel met peenhaar: "Ze hebbe nie in ut handschoenekasje gekieke".

Maar ik ving ook nog wat anders op. Bijvangst. "Dat is de dochter van die man die die hoer in Rotterdam heeft vermoord." Dikke Miet gaf een soort van therapie met handoplegging, en die vrouw was klant van haar. (De tent stond altijd vol bloemen, want Miet wilde geen geld maar "Gift mor un bluumke". Zie Dikke Miet en het soort volk wat er kwam hier; nieuw venster.)

Maar goed. Doorgegeven, tiepe werd geïdentificeerd, werd teruggebeld, Waw! Den Blauwe ook Waw! Maar ja, de volgende dag bleek niemand in al het enthousiasme eraan gedacht te hebben dat het al lang verjaard was...

Dirkjan laat voor het ophangen van de nieuwe scheurkalender Derks Kalender-bevestiging komen.

Depardieu

Ik zag Germinal met Gérard Depardieu, en eerder Vatel. Vatel is een aardige film, tegen Germinal heb ik bezwaren.

De werkelijkheid in de mijnen in de Borinage was veel erger dan in het boek, en in het boek is het veel erger dan in de film.

Wat wel aardig is: Depardieu (en anderen) gaan steeds in de tobbe, en het wordt uiterst zorgvuldig vermeden dat je de lul van Depardieu te zien krijgt. Van anderen zie je het wel. Dat moet zijn reden hebben. Nog afgezien van het feit dat als je in de mijnen werkt en honger lijdt, dat je dan geen vette pens hebt.

(Leuk! Zoek op Depardieu charlie hebdo en ga naar Afbeeldingen.)

Het hoofd van Kim Jong Un wordt steeds boller.

Formule 1

Een maandje in Nederland, Volkskrant, merk ik toch wel dat ik die neus van Grunberg op de achterpagina gemist heb (tip voor de fotograaf die de foto maakte waaruit het is gephotoshopt: een 85 mm lens gebruiken).

(Oude man komt bij de dokter, dat ie zo'n last van zijn neus heeft. "Hebt u dat eerder gehad?" -"Nee dokter, of wacht, ja, jawel." "Wanneer was dat?" -"In 40 45 dokter.")

Een getekend portret van Grunberg in de Volkskrant.

Lawrence of Arabia

Hij eet bij de bedoeienen, of hoe schrijf je dat, met zijn linker hand.

Volgens mij was die O'Toole een homo trouwens, en dat denk ik niet omdat Lawrence verkracht wordt (niet in de film).

De film loopt ongelofelijk als een trein, ongelofelijk.

Paardelul

Wie is de grootste paardelul van het moment?

Willem Engel.

Ook bijna de meest vieze man van Nederland. Vlak na Johan Derksen.