Alfabet

"Mathon en Van den Berg schakelden de hulp in van hoogleraar naamkunde Gerrit Bloothooft en het feministisch platform De Bovengrondse. Bloothooft hielp hen aan een overzicht van de populairste voornamen in Nederland in de afgelopen vijftig jaar, De Bovengrondse dekte de kosten zodat de twee initiatiefnemers de tijd konden nemen om dit overzicht echt goed uit te pluizen."

"Zo kwamen ze uiteindelijk, na vier lange jaren, op hun 26 namen, namen met een heel verschillende achtergrond. In het nieuwe spelalfabet wordt Anton Ali, Bernard Bo, Cornelis Celine, en is de Z nu van Zeynep. Om een gezicht te geven aan deze namen, maakten Mathon en Van den Berg ook een portrettenserie van ‘naamdragers’. Dan staat de A ineens voor meneer Ali die met zijn bedrijf grote festivals zoals Awakenings schoonmaakt. En Zeynep blijkt zich te hebben opgewerkt van de mavo tot een universitaire studie Turkologie."

U dacht misschien dat dit een grap was. Ik vrees van niet. Dit is recente Volkskrant allochtonen debilisatie.

Ik werk trouwens aan een alternatief. De A van Apelul, de B van Bloothooft, de C van Covid...

Een dame duikt in het water en uit haar achterwerk komt een waterspuit als bij een walvis. Save the whale, Greenpeace staat eronder.